A diósjenői származású Végh Borbála Karolina 1985-ben született, a budapesti Képző-és Iparművészeti Szakközépiskolában végzett üvegműves szakon. Üveg művei szerepeltek többek között a Kondor Béla Művelődési Házban, valamint az Iparművészeti Múzeumban. 2005 januárjában Zsolnay dicséretet kapott.Ma óvodapedagógusként dolgozik.

Festményeinek fő témái metaforikus jelentéssel bíró fák és más természeti elemek.

Könyv- és lemezborítókat is tervez.

Eddigi főbb önálló kiállításai:

    2007 március: ELTE TÓFK

    2008 július: Ipolysági Simonyi Lajos Galéria

    2009 január: Drégelypalánki Művelődési Központ kiállítóterme

    2009 június: Zamárdi Tájház, "Fűfa"

    2012 szeptember: Rétsági Művelődési Központ és könyvtár kiállítóterme, "Létig érő fa"

    2012 október: Jakus Lajos falumúzeum, Penc

    2012 november: Diósjenői Általános Iskola

 

"Végh Borbála Karolina munkáiban, ami sok esetben témájában fa, kő, gyötört bokor, vagy vonagló ág, az tartalmában érzékeny, sokat ígérő, hiteles, és őszinteségében vonzó személyes univerzum, amit érzelmek és élmények ütnek át a semlegesnek tűnő témák ellenére is. Belülről jön valamennyi, és kívülről sugárzik ránk. Hitelét és vonzerejét nem tudnám vitatni.

Előadásmódja általában póztalan. Egyszerű, keresetlen és mértéktartó. Mértéktartó, mert aki tud képet festeni, de legalábbis érti a képet, az látja, hogy Végh Bori esetében jó érzékkel legtöbbször annyi és úgy van a felületen, amennyinek a kifejezés, a megfogalmazás követelményei szerint lennie kell.

Anélkül, hogy a szerzőt korábban ismertem volna, engem megállásra késztetett és lenyűgözött ez a csendes, érzékien és érzékenyen nőies világ.

Nem kérem, hogy szeressék, de abban meggyőződéssel bízom, hogy törvényszerűen találja meg az a közönség, amelyik hozzám hasonlóan magáénak érzi, örömmel fogadja és megfelelően értékeli is ezeket a képi megnyilvánulásokat." -  Gerber Pál